Vaterpolisti Novog Beograda, Foto: Starsport
Vaterpolisti Novog Beograda, Foto: Starsport

Novi Beograd ubedljiv u Splitu, Breša bez milosti prema Radničkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 21:51

Polovičan učinak naših predstavnika

Srpski predstavnici u Grupi A Lige šampiona imali su polovičan učinak u okviru 3. kola prestižnog vaterpolo takmičenja. Za razliku od Novog Beograda koji je na gostovanju Jadranu slavio 17:12 (5:4, 4:2, 3:3, 5:3), igrači Radničkog su pred domaćom publikom poraženi od Breše 8:14 (3:4, 1:5, 1:2, 3:3).

Novobeograđani su se novom pobedom, drugom u elitnom takmičenju, vratili na željeni kolosek nakon poraza od Olimpijakosa i opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Rano su izabranici Vladimira Vujasinovića stekli prednost u Splitu i rutinski trasirali duel u željenom smeru. Raspoloženi rivali veoma efikasno su otvorili duel, a srpski predstavnik je prvu deonicu okončao uz gol prednosti zahvaljujući Dušku Pijetloviću i Nikoli Jakšiću.

Izabrane vesti

Oba tima bila su raspucana i na početku narednog kvartala, ali je Novi Beograd sa dva gola Strahinje Rašovića stigao do 9:6, koliko je bilo na poluvremenu.

Splićani su dobrim početkom treće četvrtine vratili rezultatsku neizvesnost, ali su sredinom poslednje četvrtine Dušan Mandić i Strahinja Rašović odvojili goste na 15:11 posle čega je Novi Beograd rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji u timu Novog Beograda bili su Strahinja Rašović i Nikola Jakšić sa po četiri gola, dok je Angelos Vlahopulos postigao tri, a Draško Gogov, Duško Pijetlović i Dušan Mandić po dva. Na drugoj strani Rino Burić je bio trostruki strelac, dok su Jerko Marinić Kragić i Antonio Dužević dodali po dva.

Znatno slabije izdanje pružila je ekipa Radničkog koja je poklekla u drugoj četvrtini koja je okončana rezultatom 5:1 za Brešu, te je italijanski klub na poluvremenu imao prednost 9:4 koju je potom sa lakoćom uspeo da pretoči u drugu pobedu.

Među izabranicima Uroša Stevanovića jedini igrači koji su postigli po dva gola su Nemanja Stanojević i Josip Vrlić, dok je među gostima briljirao Vićenco Renzuto sa četiri gola iz isto toliko udaraca. Po gol manje u redovima Breše postigli su Vićenco Dolče i Kristijan Presćuti.

U narednom kolu Novi Beograd gostuje Ferencvarošu u Budimpešti, dok će Radnički biti gost splitskog Jadrana.

U preostalim susretima Grupe A, Ferencvaroš i Olimpijakos su u Mađarskoj odigralu nerešeno 9:9 (3:1, 0:3, 1:2, 5:3), dok je Barseloneta daklasirala Dinamo iz Tbilisija sa 20:7.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Grupa A

Petak

Dinamo Tbilisi - Barseloneta 7:20

Ferencvaroš - Olimpijakos 9:9

Jadran Split - Novi Beograd 12:17

Radnički Kragujevac - Breša 8:14



tagovi

VK RadničkiVK Novi BeogradBoris VapenskiĐorđe LazićUroš StevanovićMiloš ĆukJosip VrlićVladimir VujasinovićDušan MandićNikola JakšićStrahinja RašovićLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara